Verslag muziekkamp 2019

Dag 1:  29 juli 2019

De eerste dag van het muziekkamp en we werden ontvangen door elfje Saira, piraat Anja en indiaan Elke. Zo’n gekke bende begeleiders hadden we nog nooit bij elkaar gezien. Maar kijk, we gingen dan ook naar fantasieland.
Uiteraard moesten we elkaar eerst leren kennen natuurlijk en het zou geen muziekkamp zijn als we dit niet deden op muziek. Je naam zeggen op het ritme van  de muziek, het lijkt gemakkelijk maar dat is het niet. Dat mochten de we al meteen ervaren. Maar we hebben dat wel super goed gedaan.
Toen we elkaar al een beetje kenden luisterden we naar een stukje van het verhaal van Peter Pan en nadien leerden we ons kamplied. “Tie dom, tie dee, het is een goed idee;;;”
Na de pauze werden de rollen verdeeld voor het muzikaal verhaal van Peter Pan. Iedereen die zijn kans wou wagen voor een bepaalde rol mocht auditie doen en wij kozen dan samen wie de rol kreeg. Dat was wel spannend.
Toen de rollen verdeeld waren hebben we ook al een keertje geoefend. Dat ging al best goed , maar we gaan toch nog elke dag een beetje moeten oefenen.
Daarna vertelde Elke iets geks, volgens haar konden we muziek maken met ons lichaam. Dat wilden we eerst niet geloven, maar toen we het probeerden merkten we dat dat echt zo is. Body percussion heet dat blijkbaar. Het was niet gemakkelijk, maar wel heel leuk om te doen. We hebben vandaag al een stukje geleerd, en morgen volgt de rest. Als we dat maar allemaal kunnen onthouden…
Namiddag was knutseltijd. We maakten elfenstof, toverflesjes en schaduwbokalen. Dat was heel leuk en super mooi.
Zoals jullie misschien al gemerkt hadden was het vandaag elfendag, daarom kregen we ook lekkere elfenkoekjes.
Na deze lekkere elfenkoekjes moesten we nog even goed opletten, want we moesten instrumenten benoemen. Anja liet een foto zien en wij moesten zeggen welk instrument het was. Maar dat niet alleen, we moesten ook zeggen tot welke groep het behoorde. Was het een houtblazer, een koperblazer of slagwerk? Dat was wel moeilijk hoor.
Zo, de eerste dag zit er al op. Hopelijk wordt morgen ook zo’n leuke dag.

Dag 2: 30 juli 2019

Vandaag was het piratendag, spannend…
We zijn gestart met een stukje van het verhaal van Peter Pan en daarna zongen we ons kamplied nog eens. We kennen het al redelijk goed ondertussen.
Na het kamplied oefenden we ons muzikaal verhaal. Het gaat alsmaar beter, oefening baart kunst!
Toen kwam de body percussion weer. Dat stukje van gisteren ging al vlot, maar toen kwam er een nieuw stukje bij. Elke heeft het ons niet gemakkelijk gemaakt, maar moeilijk gaat ook. We hebben nog wat tijd om te repeteren, elke dag een beetje.
Nadat we ons koekje gegeten hadden speelden we een akkoordenspel. We moesten luisteren naar akkoorden die Elke op haar piano speelde en dan moesten we zeggen of het blij of droevig klonk. Dat was eigenlijk best moeilijk, maar het is gelukt. Meestal hadden we het wel juist.
Daarna gingen we op schattenjacht, zoals echte piraten. We moesten piraat Anja gaan zoeken in de speeltuin, maar voordat we onze schatkaart kregen moesten we allerlei opdrachten uitvoeren in de speeltuin. Op die manier verdienden we elke keer een puzzelstukje van de partituur van het liedje van piraat Anja. Dat was tijdens een storm gaan vliegen en in stukjes gescheurd. Gelukkig konden we alle opdrachten tot een goed einde brengen en zo onze schatkaart verdienen om piraat Anja te gaan zoeken. En we hebben haar gevonden!
Namiddag is Michèle van het Terkooster Kinderkoor langs geweest. Muziek, daar hoort zingen ook bij hé. We hebben met haar allerlei zangoefeningen gedaan en we hebben ook enkele liedjes gezongen. Tof!!
Op het einde van de dag hebben we het lied van piraat Anja nog gezongen en toen waren de mama’s en papa’s er al en was het tijd om naar huis te gaan.

 

Dag 3: 31 juli 2019

Indianendag!!!
Eerst het laatste stukje van het verhaal van Peter Pan en daarna oefenen voor het muzikaal verhaal en de body percussion. Het lukt al heel goed!
Vandaag konden we ook weer knutselen, we moesten wel kiezen deze keer. Indianen, dan denk je direct aan panfluiten, dromenvangers en totempalen. Dus dat waren ook onze keuzemogelijkheden. We kozen met velen voor de dromenvangers, maar zo’n dromenvanger maken is toch moeilijker dan we dachten.
Namiddag mochten we instrumenten uitproberen. Maar eerst moesten we even luisteren hoe de instrumenten klonken. Anja liet de klarinet horen en Elke de dwarsfluit en de piccolo. Er was ook een papa en hij liet de hoorn horen. Ze hebben ook een stukje samen gespeeld, dat klonk wel mooi. We hebben ook gehoord hoe een trombone klinkt Zo’n koperblazer lijkt met wel moeilijk, want die hebben bijna geen knopjes en toch kunnen ze verschillende noten spelen. Dat doen ze door met hun mond te veranderen vertelde de papa. We hebben best wel wat bijgeleerd.
Enkele kinderen speelden ook nog op de piano. Dat was ook super mooi.
Daarna mochten we zelf de instrumenten uitproberen. Wij vonden dat super leuk, maar of de juffen dat zo leuk vonden dat weten we niet…
Als afsluiter van de dag speelden we nog een indianenspel. Er waren telkens 2 indianen en de anderen waren buffels. De buffels moesten proberen te ontsnappen aan de indianen. Dat was een super leuk spel.
Dag 3 is ook alweer voorbij.

Dag 4: 1 augustus 2019

Vandaag kregen we ons kamp t-shirt, dat was al heel mooi. Maar we mochten het nog mooier maken. We mochten tekenen op de achterkant.
Ook hebben we magisch fruit gemaakt: indianen bananen, piraten granaten, en magische toverstokjes. Morgen mogen we dit opeten…
We speelden een spiegelbeeldspel en we hebben elkaar gemasseerd. Even ontstressen voor ons spannend optreden van later.
Namiddag, generale repetitie voor het muzikaal verhaal. We zijn er helemaal klaar voor.
Om 16u kwamen de ouders langs en hebben we ons kamplied gezongen, onze bodypercussion gedaan en ons muzikaal verhaal uitgevoerd. Alles is volgens plan verlopen en we waren super trots en tevreden.

Dag 5: 2 augustus 2019

De laatste dag, wat is de week toch snel gegaan.
Het is wel een hele leuke laatste dag geworden. We begonnen met fantaseren en filosoferen.
We kregen stukjes muziek te horen terwijl we onze ogen sloten. Nadien moesten we dan vertellen bij de muziek gezien hadden. Eerst was dat wel wat moeilijk, maar hoe vaker we het deden hoe meer kinderen iets zagen. Dat waren soms wel heel gekke dingen hoor.
Daarna kregen we vragen als ‘Waar zou jij naartoe gaan als je kon vliegen?” of “Wat zou jij toveren als het kon?” Hierop kwamen leuke en minder leuke antwoorden. Maar het was wel leuk om te doen.
Na de pauze mochten we gaan ravotten in de speeltuin. SUPER LEUK!!!!
Namiddag keken we naar de film van Peter Pan en daarna was er een heuse Peter Pan Party, met leuke dansmuziek.
Wat een leuke, muzikale week was het weer!!!!
Hopelijk wordt het volgend jaar ook zo leuk.