Verslag muziekkamp 2018

Dag 1: 23 juli 2018

We begonnen ons muziekkamp vandaag met enkele kennismakingsspelletjes.
Daarna luisterden we naar een stukje van het verhaal van Alice in Wonderland. Het muziekkamp staat helemaal in het teken van dit verhaal.
Nadien gingen we het kamplied leren. Dat was vreemd want we hoorden alleen maar muziek. De tekst was verdwenen. We moesten een opdracht uitvoeren om de tekst te verdienen. De opdracht was instrumenten benoemen. Dat was niet zo gemakkelijk, maar met de hulp van elkaar is het ons toch gelukt. Nu konden we het eerste stukje van het kamplied horen en al eens oefenen.
Namiddag hebben we schudflesje gemaakt. Eerst mochten we kiezen of we rijst of pasta in ons flesje wilden en nadien hebben we het beplakt met krantenpapier en behangerslijm. Nu moet het goed drogen.
Om de dag af te sluiten was er een niet-verjaardagsfeest. Enkele kinderen vierden hun niet-verjaardag en we hebben gefeest. Ook de niet-verjaardagsdans werd aangeleerd. Dat ging al heel goed.

Dag 2: 24 juli 2018

Vandaag luisterden we weer naar een stukje van het verhaal van Alice in Wonderland. Nadien oefenden we het kamplied, maar toen het tweede stukje moest komen was er weer enkel muziek. Opnieuw een opdracht dus om de tekst te verdienen. Deze keer moesten we de geluiden van de instrumenten raden. Gelukkig hadden we dit gisteren al een beetje geoefend. We hebben allemaal ons best gedaan waardoor we het tweede stuk van het kamplied verdienden. Nu konden we het helemaal oefenen. Het klinkt al heel leuk.
Daarna hebben we in 2 groepjes gewerkt. 1 groepje heeft koekjes gebakken om terug groot te worden en het andere groepje maakt een toverdrank om te krimpen (zoals in het verhaal van Alice). Dit was erg leuk.
Na de middag mochten we ons toverdrankje en onze koekjes proeven. Het was heel lekker, we zijn er wel niet van gegroeid of gekrompen. Gelukkig maar…
Toen we alles geproefd hadden was het tijd om aan onze musical te beginnen. Eerst moeten er audities gehouden worden om de rolverdeling te bepalen. We moesten het beste van onszelf geven om de rol zo goed mogelijk te spelen. Dit was leuk en spannend.
Op het einde van de dag was er weer een niet-verjaardagsfeest. Er waren weer enkele kinderen die hun niet-verjaardag vierden en we oefenden de niet-verjaardag.

Dag 3: 25 juli 2018

We begonnen de dag met een stukje van het verhaal van Alice in Wonderland. We hebben nu ongeveer de helft gehoord.
Nadien oefenden we het kamplied nog eens en we mochten onze schudflesjes versieren. Ook kregen we een T-shirt van het muziekkamp die we mochten versieren. Dat was leuk.
Daarna hebben we onze musical al eens geoefend. We hebben nog wat werk, maar het gaat zeker lukken.
Namiddag mochten we ons uitleven op de muziekinstrumenten. We hebben vanalles mogen proberen: dwarsfluit, klarinet, sopraansaxofoon, tuba, trompet, hoorn en slagwerk. We mochten zelfs eens proberen te spelen op de instrumenten van andere kinderen zoals op de cello en de accordeon. Dat was echt fijn.
Ook vandaag vierden we het niet-verjaardagsfeest van enkele kinderen en oefenden we de niet-verjaardagsdans.

Dag 4: 26 juli 2018

We hebben het laatste stukje van het verhaal van Alice in Wonderland beluisterd. Het was een leuk verhaal. Nadien hebben we enkele ritmische oefeningen gedaan met onze schudflesjes.
Daarna moesten we onze musical oefenen. Het kamplied en de niet-verjaardagsdans lukten al heel goed.
Nadat we geoefend hadden hebben we toverstof gemaakt. We kleurden zout met krijt en mochten dit in een potje doen. Dat gaf een heel leuk effect.
Namiddag oefenden we onze musical nog een heel goed zodat we klaar waren voor het optreden.
Voor het optreden vierden we nog het niet-verjaardagsfeest van enkele kinderen en daarna maakten we ons klaar voor de musical.
Om 16u was het eindelijk zo ver, we mochten onze musical opvoeren voor onze ouders, broers/zussen, oma’s en opa’s… We waren wel wat zenuwachtig, maar we hadden er heel veel zin in. Het is ook heel goed gegaan. We waren erg tevreden.

 

Dag 5: 27 juli 2018

Alice droomde dat ze in Wonderland was. Wij mochten vandaag ook onze droom vertellen aan elkaar en daarna mochten we deze tekenen op een papier.
Nadien zijn we naar de speeltuin geweest. Dat was heel leuk, we hebben ons goed geamuseerd.
Namiddag keken we naar de musical van Alice in Wonderland. Die was mooi, met al die leuke liedjes. We dansten zelfs mee met de niet-verjaardagsdans en we zongen ons kamplied mee.
Ook vandaag hebben we eens laatste keer een niet-verjaardagsfeest gevierd en om 16u zat het leuke muziekkamp er weer op.
Hopelijk wordt het kamp van volgend jaar ook zo leuk!!!!