Met de harmonie op studieweekend aan zee

Van vrijdag 27 september tot zondag 29 september zijn we met de Kon. Harmonie St-Aloysius op studieweekend in Oostende geweest. In dit artikel kunnen jullie het verslag lezen en foto’s terugvinden.

We zijn vrijdag om 17u30 met de bus naar Oostende vertrokken. Eens daar aangekomen, konden we nog eten in het restaurant en daarna mochten we onze kamers verkennen. Om even uit te blazen na zo’n lange busrit, zijn de meesten nog iets gaan drinken in de bar.

Zaterdag om 9u startte de eerste repetitie waar we meteen een nieuw stuk kregen voorgeschoteld. Na veel zwoegen en zweten, kregen we een welverdiende middagpauze. Daarna mochten we onze tijd vrij spenderen tot 14u want dan gingen we opnieuw aan de slag tot 16u. De meesten zijn op dat moment het strand gaan verkennen. Enkelen hadden de zaal klaargezet voor de quizavond die begon om 20u. Er waren vijf teams die het tegen elkaar moesten opnemen. De vragen werden afgewisseld met doe-opdrachten. Iedereen heeft het beste van zichzelf gegeven, maar er kan maar een groep de winnaar zijn. Deze eer was weggelegd voor groep 3.

Zondagmorgen hadden we onze laatste repetitie en moesten we alles terug opruimen. We mochten afsluiten met een concert om 11u in de sporthal van het hotel. Iedereen kon komen luisteren naar wat we het afgelopen weekend geleerd hadden. Zelfs het nieuwe stuk dat we gekregen hadden, hebben we op het concert uitgevoerd. Het publiek was zeer enthousiast. Na het concert kregen we ons middagmaal en was er tijd voor een laatste strandwandeling. Kortom het was een zeer geslaagd weekend waar iedereen zich heeft kunnen amuseren.