2012 was het feestjaar van de harmonie

2012 was een speciaal jaar voor de Koninklijke Harmonie Sint-Aloysius Alken. Ze vierde namelijk haar 100-jarig bestaan. Daarom waren er ook tal van activiteiten gepland.

De harmonie startte haar feestjaar op 8 januari met een nieuwjaarsreceptie voor alle muzikanten en hun familie. Hier legde de voorzitter al meteen de nadruk op het drukke programma dat ze voor de boeg hadden.

De week erna zijn de muzikanten terug beginnen repeteren, want heel het feestjaar stond in het teken van de muziek. In het weekend van 21 en 22 januari opende de harmonie haar jubileumjaar met een concert in samenwerking met de muziekschool. Voor ons jubileumjaar componeerde componist Willy Fransen het werk ‚ Aldacum‚ dat we op 5 februari op CD hebben opgenomen.

Toen de cd ingeblikt was, werd er hard gewerkt voor het showconcert wat hét hoogtepunt van het jaar moest worden. Op 19 mei was het eindelijk zo ver. Het showconcert vond plaats met special guest Gunther Neefs en de première van, Aldacum. Heel veel Alkenaren, maar ook mensen van ver daarbuiten zijn afgezakt naar de basisschool van Sint-Joris om er van het concert te genieten. Het werd dan ook een avond om u tegen te zeggen.

Wie denkt dat de harmonie nadien heeft stilgezeten, is verkeerd. Op 22 juli zakte de voltallige harmonie af naar Knokke-Heist om er op het Van Bunnenplein een concert te geven. Ook hier waren de mensen enthousiast en het weer zat mee.

Vervolgens werd er uitgekeken naar 15 september want op deze dag vierde de harmonie officieel haar 100-jarig bestaan. Het hoogtepunt van deze dag was het jubileumboek dat speciaal voor deze gelegenheid werd geschreven. Maar ook het afscheid van haar dirigent Jean Vanderspikken die 36 jaar het dirigeerstokje zwaaide, werd in de kijker gezet.

Het feestjaar eindigde voor de muzikanten op 24 november met het Ceciliafeest (ledenfeest). Eerst werd er in de misviering gespeeld zodat ook alle overleden muzikanten herdacht werden. Nadien werden alle muzikanten getrakteerd op een heus feestmaal.

De harmonie wil via deze weg alle mensen, die op welke manier dan ook gesteund hebben van harte bedanken. De bestuursleden en de muzikanten wensen iedereen een gelukkig Nieuwjaar!