Showconcert ‘Music on stage’

Op zaterdag 13 april gaf de Koninklijke Harmonie Sint-Aloysius uit Alken o.l.v. Jens Gaethofs haar jaarlijks showconcert. Dit jaar was de titel ‘Music on stage’ en volgens het publiek was de titel een schot in de roos. Niet enkel het ‘klassiekere’ harmoniewerk kwam aan bod, maar ook filmmuziek, popmuziek, rockmuziek en ga zo maar door.

In het eerste deel werd er gestart met ‘On Cloud Nine’ een knap openingswerk waardoor de trend meteen gezet werd. Vervolgens kwam onze voorzitter aan bod met een knap solostuk. Ook werd er een knipoog gedaan naar het 100-jarig bestaan via, het speciaal voor ons gecomponeerde, Aldacum. Iedereen is de winter beu en om dit op een gepaste manier af te sluiten werd The Willows of Winter gespeeld. Om iedereen uit zijn winterslaap te halen en terug wat actiever te worden, kon de Hongaarse Dans nr 5 zeker tellen. Voor de kinderen werd er afgesloten met muziek van de film How to train your dragon.

Na de pauze bewees de harmonie dat ze ook zonder dirigent muziek kan maken. Met de mars ‘De Engelbewaarders’ werd het tweede deel geopend. Het publiek was zeer enthousiast. Maar dat het leven ook zwaar kan zijn, werd in Les Misérables wel duidelijk. Nadien werd er een soort tijdreis in de muziek gemaakt. Er werd gestart met Eloïse van Barry Ryan (eind jaren 60) om dan naar Adèle in concert te gaan. Nadien kwam Coldplay on stage aan de beurt om dan terug naar de Seventies te gaan met Deep Purple Medley.

Zoals u hier kan lezen (of zoals u het zaterdag hoorde) is er voor ieder wat wils. We hopen dat iedereen van het concert genoten heeft en dat we jullie op een volgende activiteit mogen ontmoeten!!!

Alvast enkele foto’s, maar er komen nog foto’s bij…