showconcert 2017

Er staan nu ook filmpjes op Youtube!

Heel wat volk kwam afgelopen zaterdag naar de basisschool van St-Joris. Jeugdharmonie Con Fuoco en de Kon. Harmonie St-Aloysius haalde de cinema naar Alken. Dit naar aanleiding van het 105-jarig bestaan van de harmonie. Om deze verjaardag te vieren kwam het Amarylliskoor een gastoptreden verzorgen.

Afgelopen zaterdag was er een heuse film-/concertzaal terug te vinden in de basisschool van St-Joris. De jeugdharmonie gaf het startschot met enkele bekende films waaronder de Leeuwenkoning, Sister Act en James Bond. Voor Connor (dwarsfluit) en Victor (trompet) was het hun allereerste concert wat toch wel spannend was.

Na het optreden van de jeugdharmonie was de harmonie aan de beurt. Ze openden met de bekende intro 20th Century Fox waarna heel wat films de revue passeerden: James Bond, Beauty and the Beast en Starwars. Er werden ook 3 bekende componisten van filmmuziek in de kijker gezet, met name John Williams (o.a. Jaws & Indiana Jones), Alain Silvestri (o.a. Night at the Museum & Forrest Gump) en Ennio Morricone. Het Amarylliskoor bracht samen met de harmonie The Exodus Song, Here’s to you en een compilatie van Morricone.

Kortom het werd een avond om van te genieten, want wat is er leuker dan de filmbeelden te bekijken met  live muziek?

Met dank aan Guido Govaerts voor de foto’s.