Showconcert ‘Kings & Queens’ was een succes

Op zaterdag 11 april gaven de jeugdharmonie Con Fuoco en de Koninklijke Harmonie St-Aloysius het beste van zichzelf. Ze namen het publiek mee naar de Middeleeuwen, maar na de pauze kwam er een verrassende wending. Jullie vinden hierna een verslag!

De jeugdharmonie gaf het startschot met een muziekstuk waarbij iedereen werd meegenomen naar de Middeleeuwen. In dit stuk maakten we kennis met de ridders. Nadien trokken we naar Schotland om er drie kastelen te verkennen. Met een medley uit de film Frozen kwamen we in Arendelle terecht waar we kennis maakten met koningin Elza en haar zus Anna. De jeugdharmonie sloot haar concertje af met de highland games in Schotland, waarbij we een doedelzak-, touwtrekwedstrijd en een zwaarddans zijn gaan bijwonen.

Vervolgens ging de harmonie verder met als openingswerk ‘Music for a Solemnity’ of in het Nederlands muziek voor een speciale gelegenheid en dat was het ook. Nadien is ook de harmonie een kijkje gaan nemen in lang vervlogen tijden waarbij we Ivanhoe en koning Henry VIII zijn tegengekomen. Maar ook onze eigen drumkoning liet van zich horen, niemand minder dan Michiel Duchateau gaf het beste van zichzelf met de drumsolo ‘Music for drums’. We eindigden het eerste deel met een solo voor de tuba’s die ons meenamen naar koning Henry VIII.

Na de pauze was er een verrassende wending, want opeens kwamen de King of Pop (Michael Jackson), de Queen of Pop (Madonna), de King of Rock ‘n Roll (Elvis) en ga zo maar verder op bezoek. De titel Kings en Queens nam ons dus mee tussen de royals en daar heeft iedereen van kunnen genieten.

Tijdens het bisnummer werd er al een hint gegeven naar volgend jaar toe, want Sofie en Ruben zongen het liedje ‘Hold me now’ van Johnny Logan. En dat is toch zeker de ‘King of Eurovision’. Dit wil dus zeggen dat we jullie volgend jaar meenemen naar het Eurovisie Songfestival!