Concerten

Verslagen over concerten

Kerstconcert

Op zondag 23 december organiseren de jeugdharmonie en harmonie samen een kerstconcert in de kerk van Alken-Terkoest.

Kaarten zijn aan € 7 euro incl. 1 consumptie.

Kinderen tot 12 jaar mogen gratis binnen.

Kaarten kunnen via Nele besteld worden of door hier te klikken.

Concert in trio

Op zaterdag 7 april 2018 geeft Jeugdharmonie Con Fuoco een Concert in trio. Zoals de naam doet vermoeden, kan u er genieten van 3 verschillende concerten. De jeugdharmonie Con Fuoco trapt het concert af en wordt gevolgd door De Muziekfabriek uit Kortessem. Na een korte pauze kan u nog genieten van Jeugdkoor Turn It Up uit Terkoest-Alken. Omdat er niets zo leuk is als samen spelen, zullen alle jongeren samen nog een lied spelen op het einde van het concert.

Het concert gaat door in GC d’Erckenteel en begint om 19u30. Deuren openen vanaf 19u.

Kaarten zijn verkrijgbaar via: www.harmoniealken.be/showconcert/ of via Nele Maris: 0479/71 37 49 of via de leden van de verenigingen

Kaarten kosten €5.

Tot dan!

showconcert 2017

Er staan nu ook filmpjes op Youtube!

Deze diashow vereist JavaScript.

Heel wat volk kwam afgelopen zaterdag naar de basisschool van St-Joris. Jeugdharmonie Con Fuoco en de Kon. Harmonie St-Aloysius haalde de cinema naar Alken. Dit naar aanleiding van het 105-jarig bestaan van de harmonie. Om deze verjaardag te vieren kwam het Amarylliskoor een gastoptreden verzorgen. Meer…

Sporthal verandert in filmzaal

De sporthal verandert in een heuse concertzaal.

Met dank aan de vele helpende handen en Cinema Cameo voor de attributen om de zaal in te kleden.

Deze diashow vereist JavaScript.

showconcert 2017

We kijken ernaar uit om jullie ons volgende showconcert te presenteren. Dit jaar in het teken van filmmuziek!

Naar aanleiding van ons 105-jarig bestaan hebben we ervoor gekozen om een andere muzikale vereniging van Alken uit te nodigen, nl. het Amarylliskoor. Zij brengen voor jullie een gastoptreden.  Meer…

Reünieconcert was schot in de roos

Op zondag 5 juni organiseerde de Koninklijke Harmonie Sint-Aloysius Alken samen met jeugdharmonie Con Fuoco een reünieconcert. Iedereen die ooit meegespeeld heeft met de (jeugd)harmonie was van harte welkom.

Er was een hele mooie opkomst van zowel muzikanten die nog eens met de harmonie wilden meespelen als muzikanten die gewoon kwamen luisteren en anekdotes ophalen. Het is een gezellige dag geworden.  De harmonie speelde samen met 13 muzikanten die voor de gelegenheid hun instrument nog eens hadden vastgenomen. Dirigent Jens Gaethofs heeft alles in goede banen geleid.

Op deze dag moest er ook iets speciaals gebeuren en dat was de comeback van het trommelkorps. En ja hoor, er waren zelfs trommelaars van het eerste uur bij vertegenwoordigt.  Met een groepje van 15 trommelaars hebben ze het beste van zichzelf gegeven. Aan het applaus te horen was het een heel mooi optreden o.l.v. Jean Vanderspikken die voor deze gelegenheid nog een keer zijn dirigeerstokje in de hand nam.

Via deze weg willen we iedereen bedanken voor de aanwezigheid op ons reünieconcert. Ondanks de drukkende warmte hebben we er een heel mooi concert van gemaakt wat door iedereen werd geapprecieerd.

Deze diashow vereist JavaScript.

showconcert was een schot in de roos!

Het Eurovisiesongfestival was een groot succes. Zowel de jeugdharmonie als de harmonie hebben het beste van zichzelf gegeven.

In het eerste deel lieten de jeugdharmonie en de harmonie horen wat ze in hun marge hebben. Er werd muziek gebracht uit verschillende landen, maar ook een aantal medley’s waar een song van het Eurovisiesongfestival in verborgen zat.

In het tweede deel kwamen er dan Laura Aussems, Peter Aerts en jeugdkoor Turn it Up bij, die hun zangtalenten hebben laten horen met begeleiding van de harmonie. Als we het publiek mogen geloven, was dit een zeer fijne ervaring.

Ook het thema van volgend jaar werd prijsgegeven, nl. filmmuziek. We hopen u allen volgend jaar te mogen ontmoeten!

De foto’s vinden jullie hier alvast.

Deze diashow vereist JavaScript.